You are not logged in or registered. Please login or register to use the full functionality of this board...

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bios No CA FOUND
02-16-2013, 11:34 PM (This post was last modified: 02-16-2013 11:42 PM by boxi.)
Post: #1
Icon9 Bios No CA FOUND

-DM800se
-Clone (HIG 024 Rev:D6)
-SIM2.10 (12120)

###############################
Device & Versions
Devicename: dm800se
Enigma Version: ramiMAHER-experimental
Image Version: Release SVN(093), 14-09-2011
Frontprozessor Version: V1
Webinterface Version: 1.6.8
Tuners
Tuner A: (leer)
Tuner B: (leer)
Network Interface (eth0)
Mac Address: 00:09:34:ba:da:80
DHCP enabled: True
IP: 192.168.1.62
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
################################

ncv 2.5 can not install the bootloader.
But the box boots by the flash loader
   
but the process is not completed

when I try to boot again is the known error
when I look is strangely bootloader79 inside ??????
Booloader version: Dreambox Second Stage Loader BUILD #79, built 20101015
   
   
   

[Image: public.php?service=files&t=83ae7...p;download]
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-17-2013, 12:22 AM (This post was last modified: 02-17-2013 01:05 AM by YASSINOV.)
Post: #2
RE: Bios No CA FOUND

-Download last version of Optiflasher 2.0.0.4
-Select port and also select loader LD1 (for sim2)
-Select settings and Advanced mode2
-Select repair [No Ca Found] and choose DM800se-Sim210-ssl84b
-Do job
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-17-2013, 01:19 AM (This post was last modified: 02-17-2013 01:39 AM by boxi.)
Post: #3
RE: Bios No CA FOUND

have now tried with LD2 but no success

aha have you changed your contribution

someone has an idea why bootloader 79 fixed
and can not be overwritten?
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-17-2013, 01:44 AM
Post: #4
RE: Bios No CA FOUND

Possible bad contact with SIM !
Try remove sim card & clean it then put it back after that try again !
SIM2.10 = LD1
After operation check from webbrowser by ip if model & info shown correct or with "?????" !
If shown correct then you will success
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-17-2013, 02:23 AM (This post was last modified: 02-17-2013 02:50 AM by boxi.)
Post: #5
RE: Bios No CA FOUND

I've tried with 2 different sim

Power ON DB Device [ESC to Abort]
DM800HD SE Detected !
Dreambox Detected...Ok!
Sending Flash Loader...
Second Stage OK!
Boot Success & Ready For Job Process!
Name: sim2_800SE_SSL84B.nfi
FSize: 185392 bytes
Socket Error # 10060
Connection timed out.
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-17-2013, 11:49 AM
Post: #6
RE: Bios No CA FOUND

If your network domain not in range 192.168.1.x then
you need a crossover cable & apply these settings :

[Image: crossovercable1.jpg]

[Image: crossovercable2.jpg]
Visit this user's website Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
[-] The following 1 user says Thank You to YASSINOV for this post:
fairbird (02-17-2013)
02-21-2013, 12:44 AM (This post was last modified: 02-21-2013 12:45 AM by boxi.)
Post: #7
RE: Bios No CA FOUND

I have also tried another network, same problem

why bootloader 79 fixed ???
after restart?

if it runs ......
Connection Ok!
============================================================
Dreambox Found in Tv Mode
dm800se
Detected!
DVB-Modules: dreambox-dvb-modules - 2.6.18-7.4-dm800se-20110902-r0-ramiMAHER

SecondStage: dreambox-secondstage - 84-r0

============================================================

and after the reboot is over again ....


struck me is still:
when I click with Opti Flasher Repair [NO CA FOUND]
asks the loader is ip ? in my display still stands: error 1 CA .........
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-21-2013, 04:33 AM
Post: #8
RE: Bios No CA FOUND

Try to flash new image with SSl84b by optiflasher and Fix bad sectors method ...
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-21-2013, 10:05 AM
Post: #9
RE: Bios No CA FOUND

I tried, but no success.
always the same, 79 is not overwritten
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
02-21-2013, 01:56 PM
Post: #10
RE: Bios No CA FOUND

Than try also again with bad sectors to flash old bootloader ssl72 or ssl70 then pug and unplug box if you see change it to old bootloader then repeat method and flash latest SSl84b...
Find all posts by this user
Add Thank You Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [SOLVED] bios no ca found (dm800se-Sim A8P) funanasl 7 1,639 02-06-2014 02:56 PM
Last Post: fairbird
  [Request] DM800se Sim A8p "BIOS NO CA FOUND"- Optiflasher Pro licenced dzieju 8 4,378 05-15-2013 02:20 AM
Last Post: fairbird
  [SOLVED] Bios No ca found roby04r 3 1,491 10-06-2012 08:38 PM
Last Post: fairbird
  Bios No Ca Found akigo35 8 2,945 09-26-2012 11:41 PM
Last Post: fairbird
  BIOS NO CA FOUND (DM800se SIM2.10) Nedzad 19 11,996 07-24-2012 08:07 PM
Last Post: fairbird

Forum Jump:


User(s) browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content